Φλογέρες με Ξηρούς Καρπούς και Σοκολάτα

Advertisement

ΥΛΙΚΑ :

 1 φύλλο κρούστας
 40 γρ. καρύδια τριμμένα
 40 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
 40 γρ. φουντούκια τριμμένα
 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
 ½ βούτυρο λιωμένο
 ζάχαρη άχνη
 μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατέψτε τη σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς. Ανοίξτε το φύλλο και κόψτε το σε 3 κάθετα
κομμάτια και δυο οριζόντια, ώστε να γίνουν 6 κομματάκια.
Αλείψτε το κάθε κομμάτι με λίγο βούτυρο. Βάλτε μια κουταλιά γέμιση, διπλώστε προς τα μέσα τις άκρες
και μετά διπλώστε σαν φλογέρα.
Τοποθετείστε τις φλογέρες σε ένα ταψάκι φούρνου που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Βουτυρώστε την
εξωτερική πλευρά τους και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C για 15 λεπτά περίπου.
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και συνοδέψτε με
μέλι.

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement