Το κέικ βρώμης είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την ευκολία στην παρασκευή με την υγιεινή διατροφή. Με την πλούσια γεύση του κακάο και τη γλυκύτητα της μπανάνας, είναι μια τέλεια επιλογή για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι απίστευτα νόστιμο και ελαφρύ.

Υλικά :

120 γραμμάρια βρώμη.
250 ml ζεστό γάλα.
2 μπανάνες.
2 αυγα.
Πρέζα αλάτι.
30 γραμμάρια καθαρό κακάο.
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 κουταλάκι του γλυκού).
Διακοσμούμε με καρύδια (προαιρετικά).
Bούτυρο.
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας. Καλύτερα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
50 ml ζεστό γάλα.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη το γάλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει.
Στο χρόνο αυτό καθαρίζουμε δύο μπανάνες μέσα σε ένα μπολάκι τις κόβουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε στις μπανάνες 2 αυγά και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός
Ρίχνουμε στο μείγμα το κακάο το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη βρώμη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ το οποίο έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά και από κάτω και στις πλευρές, το ισιώνουμε
διακοσμουμε από πάνω με χοντροκομμένα καρύδια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με 50 ml περίπου γάλα
Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε μία σακούλα κόβουμε στην άκρη σε μία ψιλή μύτη και διακοσμούμε γραμμές στο γλυκό μας όπως μας αρέσει το βάζουμε στο ψυγείο περίπου για μία ώρα και μετά μπορούμε να το βγάλουμε και να σερβίρουμε

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κέικ βρώμης σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Δοκιμή: Για να σιγουρευτείτε ότι το κέικ έχει ψηθεί, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
  • Βρώμη: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη βρώμη ή να την περάσετε από το μπλέντερ για να γίνει σαν αλεύρι, αν θέλετε πιο λεία υφή.
  • Γαρνίρισμα: Εκτός από καρύδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια, αμύγδαλα, φρούτα του δάσους ή να πασπαλίσετε με τριμμένη καρύδα.
  • Μπανάνα: Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο πιο γλυκό θα γίνει το κέικ σας, χωρίς να χρειαστείτε επιπλέον γλυκαντικό.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious Recipes here