Υλικά:

350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γραμμάρια νερό
1 μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και το αλάτι. Ζυμώστε καλά πάνω στον πάγκο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλα, τοποθετήστε την σε ένα δίσκο και σκεπάστε την με το μπολ. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο φύλλο.

Απλώστε το βούτυρο πάνω στο φύλλο και διπλώστε το στα τρία. Απλώστε ξανά βούτυρο πάνω στο ζυμάρι.


Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και κόψτε την σε 6-7 κομμάτια.


Τοποθετήστε τα κομμάτια ζύμης σε όρθια θέση και πιέστε τα με την παλάμη σας για να πλατύνουν.

Σκεπάστε τα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
Ζεστάνετε ένα λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε λίγο νερό στο τηγάνι και τοποθετήστε τα ψωμάκια.

Σκεπάστε το τηγάνι και ψήστε τα ψωμάκια για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα ψωμάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό κανταΐφι
Επόμενο άρθροΖουμερή Ζαμπονοτυρόπιτα