Χιονούλες με σοκολάτα
Υλικά
1 λίτρο γάλα
2 τουρκικά φλιτζάνια καφέ αλεύρι (σωρού)
2.5 τουρκικά φλιτζάνια ζάχαρης
1 πακέτο βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για τα παραπάνω
Ινδοκάρυδο
φράουλα ή σοκολάτα λιωμένη και τριμμένους ξηρους καρπούς
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει
πήζει οπότε προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.
Γεμίζουμε ένα φλυτζανι το καφέ με νερο το μεταγγίζουμε διαδοχικα σε όλα τα φλυντζάνια
του καφέ για να υγρανθει το εσωτερικό τους.
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στα φλυτζανάκια του καφέ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες
Μόλις τα βγάλουμε απο το ψυγειο χαλαρωνουμε την κρέμα τα βγαζουμε απο τα φλυτζανακια και
τα βυθίζουμε μέσα στο ινδοκάρυδο και διακοσμουμε με σοκολάτα λιωμένη και ξηρούς καρπούς ή μία φράουλα στο κέντρο
*Πώς να λιώσουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων
1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε σκεύος κατάλληλο για μικροκύματα και κατά προτίμηση σκεπασμένη με μεμβράνη.
2. Ζεσταίνουμε στη μέτρια ισχύ του φούρνου για 1 λεπτό περίπου. Βγάζουμε τη σοκολάτα από τον φούρνο και την ανακατεύουμε καλά.
3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου, ανακατεύοντας κάθε φορά.
Προσοχή: Η διαδικασία είναι σαφώς πιο γρήγορη αλλά απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή, γιατί ενώ η σοκολάτα μπορεί να έχει λιώσει, η εμφάνισή της μπορεί να μας ξεγελάσει. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύουμε κάθε φορά, ώστε να σταματήσουμε εγκαίρως τη διαδικασία προτού καεί η σοκολάτα.
Καλή Επιτυχία