Μαλακά Κουλούρια Λεμονιού

Υλικά για 40 μαλακά κουλούρια λεμονιού

500 γρ αλεύρι 00
200 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
2 μέτρια αυγά
χυμό από ένα βιολογικό λεμόνι
τριμμένο ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
κρυσταλλική ζάχαρη και ζάχαρη άχνη βανίλια για γεύση να «αλευρώσουμε» τα κουλουρια.

Πώς να φτιάξετε μαλακά κουλούρια λεμονιού

Ξεκινήστε την προετοιμασία: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι, τη μαγιά βανίλιας, το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, μια πρέζα αλάτι και τέλος το ξύσμα και το χυμό ενός βιολογικού λεμονιού.
Ζυμώνουμε γρήγορα με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα συμπαγές και ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη ξύλινη βάση ή σανίδα ζαχαροπλαστικής και κάνετε μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου μία ώρα.

Όταν η ζύμη της κρούστας είναι πολύ σφιχτή, κόβουμε κομμάτια ζύμης και κάνουμε καρβέλια, κόβουμε το καρβέλι σε κυλίνδρους ή κάνουμε μπαλάκια.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180° ώστε στο τέλος της προετοιμασίας να έχει πάρει θερμοκρασία και συνεχίζουμε με τη δημιουργία των κουλουριών περνώντας κάθε μπάλα ζύμης στην κρυσταλλική ζάχαρη και μετά στη ζάχαρη άχνη.
Απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν βγάλουμε τα μπισκότα από το ταψι και πιθανώς πασπαλίζουμε με περισσότερη ζάχαρη άχνη ανάλογα με τη γεύση.
Τα μαλακά κουλούρια λεμονιού συνοδεύονται εξαιρετικά από ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή ένα αρωματικό τσάι από βότανα.
Ή στο τέλος ενός γεύματος, που σερβίρεται με σπιτικό λιμοντσέλο ή καποιο κρασί.
Αν αποθηκευτούν καλά σε αεροστεγές δοχείο, τα μπισκότα θα παραμείνουν ως φρεσκοψημένα για 4-5 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Αν σας άρεσε η συνταγή για μαλακό κουλούρι λεμονιού, μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα.

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες φούρνου ή στο τηγάνι με τυρί και μπέικον…δοκιμάστε το είναι φανταστικοί
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο αλα κρεμ με κουνουπίδι.