Αν ψάχνετε για ένα ζουμερό, αρωματικό και γεμάτο γεύση φαγητό που να είναι ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι, τότε αυτό το  χοιρινό κρασάτο με πατατούλες φούρνου είναι η τέλεια επιλογή! Είναι μία συνταγή που αγαπώ πολύ και την φτιάχνω συχνά.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Χοιρινό κρασάτο με πατάτες φούρνου

Χοιρινό κρασάτο με πατάτες φούρνου

Φτιάξτε ζουμερό χοιρινό κρασάτο με αρωματικές πατάτες φούρνου. Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes

Ingredients

  • Για το Χοιρινό:
  • Ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα (ή άλλο μέρος, κομμένο σε μερίδες)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπεράκι (μαύρο)
  • Ρίγανη
  • Νερό (όσο χρειαστεί)
  • 2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες ή κυβάκια)

Για τις Πατάτες Φούρνου:

  • Πατάτες (όσο θέλεις, κομμένες για φούρνο)
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Κόκκινο πιπέρι (πάπρικα γλυκιά ή καυτερή)
  • Μαύρο πιπέρι

Instructions

Δείτε πώς θα φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό Χοιρινό κρασάτο με πατατούλες φούρνου:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και το αφήνω να ζεσταθεί.
  2. Έπειτα, βάζω το 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένο σε μεριδούλες, να πάρουν λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτω τα 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τις 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  4. Τα αφήνω όλα μαζί να αχνιστούν λίγο με το κρέας.
  5. Στη συνέχεια, βάζω ένα ποτήρι λευκό κρασί, αλάτι, πιπεράκι και ρίγανη.
  6. Το αφήνω να βράσει για περίπου 5 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Μετά προσθέτω νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας, και βράζω για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
  8. Ξέχασα να πω ότι σε αυτό το στάδιο έβαλα και τα 2 καρότακια κομμένα, για να βράσουν μαζί με το κρέας και να δώσουν τη γλύκα τους.

Για τις πατάτες φούρνου:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις πατάτες κομμένες για φούρνο.
  2. Τις αλατίζω, προσθέτω ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και μαύρο πιπέρι.
  3. Ανακατεύω καλά να πάνε τα μπαχαρικά παντού και τις απλώνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα (ή λαδωμένο).
  4. Ψήνω τις πατάτες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Η Συνταγή είναι της κας αναστ γεω

Notes

Tips για το Τέλειο Χοιρινό Κρασάτο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Χοιρινό κρασάτο σας ακόμα πιο νόστιμο! Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να σοτάρετε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο, βαθύ χρώμα πριν προσθέσετε τα κρεμμύδια. Αν θέλετε να δώσετε μία ελαφρώς γλυκιά νότα, προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού μέλι μαζί με το κρασί. Για τις πατάτες, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό λεμονιού ή μουστάρδα για έξτρα γεύση πριν το ψήσιμο. Να θυμάστε, ο χρόνος βρασμού του χοιρινού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την κοπή και την ποιότητα του κρέατος, οπότε ελέγξτε αν είναι μαλακό πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή