Για τις γιορτές ετοίμασα ψωμάκια-κουλούρια σε σχήμα καρδιάς, λίγο πολύ μοιαζει😀 Και ψωμάκια για τα μπέργκερ των αγοριών 😋😋😋

Υλικά για τα ψωμάκια

Για τη ζύμη:
1 κιλό. αλεύρι (+/- για μια μαλακή, μη κολλώδη ζύμη)
400 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κύβο μαγιά
3 αυγά – κράτησα 1 κρόκο για άλειμμα
2 κουταλιές της σούπας γιαουρτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά της σούπας κοφτη αλάτι

Δείτε πώς τα έφτιαξα τα ψωμάκια:

Ζύμωσα μια ζύμη απαλή, που δεν κολλάει, σκεπασα και άφησα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανακάτεψα ελαφρά και χώρισα σε 12 μέρη, από τα οποία σχημάτισα μπαλάκια.
Σκέπασα και τα άφησα να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτα.
Από 4 κομμάτια σχημάτισα ψωμακια, τα στρώνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος, σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν.
Αλείφω με αραιωμένο κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα, πασπαλίζω με σπόρους και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο
μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλείφω βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστό.

Επίσης σε αυτό το διάστημα εκανα φυτίλια από τις άλλες 8 μπάλες, τις οποίες άφησα λιγα λεπτά στη μια άκρη.
Βρέχω 4 φυτίλια με νερό και τα κυλλαω σε σουσάμι. Χώρισα τα 4 τεμάχια στα 2 και εναλλάξ 1 με σπόρους, 1 χωρίς και τα έστριψα ανα 2. Το ίδιο έκανα και με τα υπόλοιπα 4 φυτιλια. Τα τοποθέτησα στο φούρνο σε ένα ταψί και τα έπλασα σε σχήμα καρδιάς. Τις σκέπασα για να φουσκώσουν για περίπου 15-20 μ.
Επιπλέον αλείφθηκαν τα φυτίλια χωρίς σπόρους με κρόκο αυγού και ψήθηκαν σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Όσο ήταν ακόμα ζεστά, τα άλλειψα με βούτυρο.

Καλή όρεξη.

Η Συνταγή είναι της Феня Георгиева