Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Mία τούρτα που είναι πραγματικό όνειρο, τόσο αέρινη και ελαφριά, που θα σας κάνει να νιώθετε σαν να τρώτε ένα σύννεφο! Ο λόγος για την Αέρινη Τούρτα με Φράουλες και Μαρέγκα, μία συνταγή που αξίζει κάθε λεπτό που θα της αφιερώσετε. Εγώ την λατρεύω και είναι η αγαπημένη μου επιλογή για ειδικές περιστάσεις!

Αέρινη Τούρτα με Φράουλες και Μαρέγκα

Αέρινη Τούρτα με Φράουλες και Μαρέγκα

Η Αέρινη Τούρτα με Φράουλες και Μαρέγκα είναι μία τούρτα που δικαιολογεί πλήρως το όνομά της! Κάθε στρώση της, από την τραγανή μπισκοτένια βάση και το δροσερό ζελέ φράουλας, μέχρι την αφράτη κρέμα και την τραγανή μαρέγκα, συνθέτει ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Εγώ κάθε φορά που την φτιάχνω, ενθουσιάζομαι με το πόσο ανάλαφρη και ταυτόχρονα πλούσια είναι!

Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Αέρινη Τούρτα με Φράουλες και Μαρέγκα (διάμετρος 22 εκ.) θα χρειαστούμε:

Για τη μπισκοτένια βάση:

  • 110 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. Βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 20 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1/3 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. Βανίλια (εκχύλισμα ή σκόνη)
  • 2 τεμ. Κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα Αλάτι

Για το ζελέ φράουλας:

  • 300 γρ. Φράουλες (κομμένες)
  • 2 φακελάκια Ζελέ φράουλας (το καθένα για 200 ml νερό)

Για την κρέμα:

  • 250 γρ. Κρέμα γάλακτος (με 33-35% λιπαρά, κρύα)
  • 250 γρ. Μασκαρπόνε (κρύο)
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. Βανίλια (εκχύλισμα ή σκόνη)

Για τη μαρέγκα:

  • 2 τεμ. Ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ. Κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1/2 κ.γ. Χυμό λεμονιού

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την εντυπωσιακή Αέρινη Τούρτα με Φράουλες και Μαρέγκα:

Ετοιμάζω τη μπισκοτένια βάση:
Σε ένα μπολ, συνδυάζω τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι με το μαλακό βούτυρο.
Ανακατεύω με ένα μίξερ (δεν χτυπάω δυνατά, απλώς ανακατεύω) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνω στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύω ξανά με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μεγάλα, υγρά ψίχουλα.
Μαζεύω τα ψίχουλα σε έναν σβόλο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ομοιογενής.
Την απλώνω ομοιόμορφα στον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκατοστών, την οποία έχω καλύψει με λαδόκολλα.
Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ψήνω τη μπισκοτένια βάση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220°C.
Βγάζω την κρύα ζύμη από το ψυγείο, την τρυπάω με ένα πιρούνι και την αφήνω να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 20°C).
Ψήνω τη βάση για 10-12 λεπτά. Οι άκρες θα ροδίσουν καλά.
Αφήνω τη βάση να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας:
Για το ζελέ, χρειάζομαι 300 γρ. κομμένες φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) και δύο φακελάκια ζελέ φράουλας (το καθένα για 200 ml νερό).
Ετοιμάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας: Βράζω 400 ml νερό, ρίχνω το περιεχόμενο των φακελακιών και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Όταν κρυώσει, το βάζω στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει (να μην είναι τελείως υγρό, αλλά να μην έχει σφίξει εντελώς).

Συναρμολογώ τη βάση με το ζελέ:
Όταν έχει κρυώσει η βάση, καλύπτω τα πλαϊνά της φόρμας με μεμβράνη ή λαδόκολλα, στερεώνοντας τις άκρες.
Τοποθετώ τις κομμένες φράουλες ομοιόμορφα πάνω στη μπισκοτένια βάση.
Όταν το ζελέ αρχίσει να σκληραίνει (να πήζει ελαφρά), το ρίχνω ομοιόμορφα πάνω στις φράουλες, ώστε να καλυφθούν όλες ταυτόχρονα. Είναι σημαντικό να έχει αρχίσει να πήζει, γιατί αλλιώς θα απορροφηθεί στη βάση. Μπορείτε να ανακατέψετε απαλά το ζελέ για να γίνει πιο ομοιόμορφο.
Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για να σκληρύνει εντελώς το ζελέ.

Ψήνω τη μαρέγκα:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 140°C.
Σε λαδόκολλα, σχεδιάζω έναν κύκλο με διάμετρο 21,5 εκατοστά (λίγο μικρότερο από τη φόρμα της τούρτας).
Σε ένα καθαρό μπολ, βάζω τα δύο ασπράδια αυγών και μια πρέζα αλάτι. Τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει ένας πηχτός αφρός.
Σιγά-σιγά, προσθέτω τη ζάχαρη, μισή κουταλιά της σούπας κάθε φορά.
Αυξάνω την ταχύτητα και χτυπάω μέχρι να γίνει μια πολύ πυκνή μάζα, όπου η ζάχαρη πρέπει να έχει διαλυθεί εντελώς. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτω τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύω το κοσκινισμένο κορν φλάουρ και το ενσωματώνω απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζω τη μαρέγκα στην προετοιμασμένη λαδόκολλα, μέσα στον σχεδιασμένο κύκλο. Φροντίζω να μην ξεπερνά τις άκρες.
Ψήνω τη μαρέγκα για 1 ώρα. Ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του φούρνου σας, ίσως χρειαστεί
να μειώσετε ελαφρώς τη θερμοκρασία. Το τελικό κέικ μαρέγκας θα πρέπει να είναι κρεμώδες, σκληρό και τραγανό.

Φτιάχνω την κρέμα:
Παίρνω 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος (με 33-35% λιπαρά), 250 γρ. κρύο μασκαρπόνε, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Συνδυάζω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ για χτύπημα.
Στην ελάχιστη ταχύτητα χτυπάω για ένα ή δύο λεπτά και μετά αυξάνω την ταχύτητα λίγο. Θα πάρω μια αφράτη, σφιχτή κρέμα.

Συναρμολογώ την τούρτα:
Βγάζω την τούρτα από το ψυγείο (αφού έχει σφίξει το ζελέ).
Απλώνω την κρέμα πάνω από το ζελέ.
Τοποθετώ προσεκτικά τη μαρέγκα πάνω από την κρέμα. Αν η μαρέγκα βγει μεγαλύτερη σε διάμετρο, μπορώ να την κόψω προσεκτικά.
Βάζω την τούρτα στο ψυγείο ιδανικά όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί και να δέσουν οι γεύσεις.

Σερβίρω:
Κόβω την τούρτα σε ομοιόμορφα, όμορφα κομμάτια. Έχω μπροστά μου μια εύθραυστη, εύθρυπτη μπισκοτένια βάση, φρεσκάδα από φράουλες, τρυφερή κρέμα και τραγανό κέικ μαρέγκας. Είναι απλά γλυκός πειρασμός!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή