Μαμούλια Χίου

Υλικα για 2 κιλά

Για την ζύμη
• 320 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 240 γρ. ζάχαρη
• 160 γρ. γάλα
• 2 αυγά
• 650 γρ. αλεύρι γ.ο΄χ.
• 1/2 κουτ. γλύκου σόδα
2 κουταλάκια μπέκιν
• 75 γρ. κονιάκ
και εσάνς ανθόνερου

Για την γέμιση
• 320 γρ. αμύγδαλο καλά αλεσμένο
• εσανς ανθόνερου το οποίο το αραιώνουμε σε ελάχιστο νερό
• λίγη ζάχαρη άχνη περίπου 2 κουταλιές της σούπας
• 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα
ΠΡΟΣΟΧΗ η γέμιση πρέπει νά είναι λίγο υγρή σαν πάστα όχι σκόνη
Για το πασπάλισμα
• 1 κιλό ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το γάλα 2 σταγόνες εσάνς ανθόνερου το γάλα , τη ζάχαρη και το αλεύρι .
Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας το κατεβάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει ρίχνουμε και δυο σταγόνες εσάνς ανθόνερου στη ζύμη για περισσότερο άρωμα .
6. Προσθέτουμε τη σόδα και το μπέκιν μέσα στο κονιάκ και τα αυγά τα χτυπάμε λίγο με ενα πιρούνι καλά σε ενα μπόλ και το ρίχνουμε όλα στη παγωμένη ζύμη μας .

Προσοχή όσο αραιό και να σας φανεί το μείγμα μην προσθέσετε άλλο αλεύρι μόνο βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και αρχίζετε να πλάθετε τα μαμούλια παίρνετε μια μπαλίτσα περίπου 40 γρ τη κάθε μια την απλώνετε στη χούφτα σας και βάζετε μέσα λίγο από γέμιση και κλείνετε σε σχήμα αχλαδιού τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200 ” βαθμούς εως ότου ροδίσουν

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είνα της Maria Fraggou

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με μορταδέλα και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΚέικ Πατατοσαλάτας με Κοτόπουλο