Μια συνταγή για αγγουροσαλάτα, που είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα συνοδευτικά που έχω δοκιμάσει. Είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που γίνεται ανάρπαστη! Το μυστικό της είναι η απίστευτα γρήγορη προετοιμασία της, καθώς δεν χρειάζεται μαγείρεμα και είναι ιδανική για το καλοκαίρι.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Αγγουροσαλάτα

Αγγουροσαλάτα

Ανακάλυψε τη συνταγή για αγγουροσαλάτα, ένα απίστευτα εύκολο, δροσερό και γευστικό ορεκτικό που γίνεται σε λίγα λεπτά. Ιδανικό για να συνοδεύσει τα καλοκαιρινά σου γεύματα.

Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το απλό και γευστικό πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 0,5 κιλό αγγούρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • Αλάτι, μπαχαρικά (π.χ. σάλτσα σόγιας)
  • Σουσάμι (ή σπόρους κάνναβης, όπως η αρχική συνταγή)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή τη δροσερή αγγουροσαλάτα.

1. Πρώτα, πλένω τα αγγούρια και κόβω τις άκρες τους. αν είναι μεγάλα, τα κόβω στη μέση, καθαρίζω και ψιλοκόβω το σκόρδο.

2. Βάζω τα αγγούρια σε ένα ξύλο κοπής και, χρησιμοποιώντας την πλατιά πλευρά ενός μαχαιριού, τα σπάω πιέζοντάς τα ελαφρά, κόβω τα σπασμένα αγγούρια σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλω.

3. Βάζω τα αγγούρια σε ένα άνετο μπολ, προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι, τα μπαχαρικά (ή τη σάλτσα σόγιας), το ξύδι και το σησαμέλαιο. ανακατεύω όλα τα υλικά καλά.

4. Τέλος, προσθέτω το σουσάμι και ανακατεύω ξανά. βάζω το μπολ στο ψυγείο για να μαριναριστεί η αγγουροσαλάτα από μία ώρα έως και ένα ολόκληρο βράδυ.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Αγγουροσαλάτα

  • Το σπάσιμο: Το σπάσιμο των αγγουριών είναι το μυστικό που κάνει το πιάτο ξεχωριστό, καθώς απελευθερώνει το άρωμά τους και επιτρέπει στη μαρινάδα να εισχωρήσει καλύτερα.
  • Γεύση: Αντί για αλάτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σάλτσα σόγιας, όπως προτείνει η αρχική συνταγή, για μια πιο πικάντικη και umami γεύση.
  • Προετοιμασία: Αυτό το ορεκτικό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όσο μένει στο ψυγείο, οπότε μπορείς να το ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ.