Η Αλευρόκρεμα Παραδοσιακή είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά γλυκά που μας συντροφεύουν από την παιδική μας ηλικία. Με τη ζεστή της γεύση και το μεθυστικό άρωμα, είναι ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αλλά και για κάθε στιγμή που θέλουμε να απολαύσουμε ένα σπιτικό γλυκό. Εγώ την απολαμβάνω με καρύδια, αλλά μπορείτε να την προσαρμόσετε όπως σας αρέσει!
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
150 γρ βούτυρο αγελάδος
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1000 γρ γάλα πλήρες 3,5 %λιπαρά
2 βανίλιες
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Για Διακόσμηση
Ξηροί Καρποί χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδος και βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να καβουρδιστεί περίπου 7 με 8 λεπτά να χρυσίσει.
Μόλις έχει ανοίξει το χρώμα του και έχει πιάσει σιγά-σιγά να βράζει τότε είμαστε έτοιμοι
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε τις βανίλιες στη συνέχεια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
Μπορείτε να βάλετε ότι άρωμα σας αρέσει ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμόνι μαστίχα Χίου η ροδόνερο
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάντα σε χαμηλή φωτιά να πήξει η κρέμα μας μόλις γίνει συμπαγής και έχει πήξει
Κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα γεμίζουμε πυρίμαχα μπολάκια για φούρνο με την κρέμα
Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να μην τη βάλετε στο φούρνο αλλά παίρνει ένα ωραίο χρώμα και γεύση προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς γκριλ Και βάζουμε το ταψί με τα μπολάκια μας για περίπου 35 λεπτά ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα στην επιφάνειά τους
Είναι έτοιμα μόλις βγουν από το φούρνο υπέροχο χρώμα και άρωμα μοναδικό μπορείτε να ρίξετε λίγο καρύδι χοντροκομμένο φουντούκια ή φιστίκι Αιγίνης
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Αλευρόκρεμα Παραδοσιακή σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Άρωμα: Μπορείτε να βάλετε ό,τι άρωμα σας αρέσει! Δοκιμάστε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, μαστίχα Χίου ή ροδόνερο για να δώσετε μια διαφορετική νότα.
- Ψήσιμο: Το ψήσιμο στο γκριλ είναι προαιρετικό, αλλά δίνει μία υπέροχη, ελαφρώς καραμελωμένη γεύση και χρώμα στην επιφάνεια. Μην τα αφήσετε για πάνω από 5 λεπτά, γιατί μπορεί να καούν.
- Υφή: Ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα με τον αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει και να γίνει βελούδινη.
- Διακόσμηση: Σερβίρετε τη ζεστή αλευρόκρεμα πασπαλίζοντάς την με χοντροκομμένο καρύδι, φουντούκια ή φιστίκι Αιγίνης.
Καλή απόλαυση








