Υπέροχα Κορνεδάκια😋

✅ Υλικά

✅Για την ζύμη:
Αλεύρι – 500 g.
Βούτυρο – 250 g.
Ξινή κρέμα – 250 g.
Αλάτι – για γεύση

✅Για τη γέμιση:
Αυγά – 6 τεμ.
Ζάχαρη – 200 g.
Γάλα – 400 ml.
Βούτυρο – 250 g.
Κορν Φλαουερ – 4 κουταλιές της σούπας. κουτάλια
Βανίλια – για γεύση (θα λάβετε περίπου 40-45 σωληνάρια)

✅Επιπλεόν:
Μεταλλικοί σωλήνες ή σωλήνες στριμμένοι από αλουμινόχαρτο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα ⠀

✅ Μαγειρική: ⠀

👉Ζύμη:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι και βούτυρο, τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε τη ζύμη.
2. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Σε ένα τραπέζι ελαφρώς πασπαλισμένο με αλεύρι, απλώνουμε λεπτή ζύμη (πάχους 1-2 mm).
4. Κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους περίπου 1,5 εκ.
Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε μεταλλικό σωλήνα, ξεκινώντας από τη στενή πλευρά.
5. Βάζουμε τα σωληνάρια στο φούρνο και ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 βαθμών Κελσίου για 10-15 λεπτά.
6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ενώ μπορείτε να κάνετε την κρέμα. ⠀

👉Κρέμα:
1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπραδια. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το άμυλο. Ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα σε λεπτή ροή και ανακατεύουμε.
2. Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας καλά την αφήνουμε να πήξει.
3. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
4. Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε σταδιακά στην κρυωμένη κρέμα ενώ χτυπάτε.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ληφθεί μια ομοιογενής μάζα. ⠀
Τώρα δεν έχουμε παρά να γεμίσουμε τα σωληνάρια με κρέμα, να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και να σερβίρουμε το γλυκό στο τραπέζι.⠀

Προηγούμενο άρθροΚεικ με Bailey’s
Επόμενο άρθροΧριστουγενιάτικα Καλτσουνέτα….παραδοσιακή συνταγή της Γιαγιάς μου