Αλευρόκρεμα Παραδοσιακή

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

150 γρ βούτυρο αγελάδος
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1000 γρ γάλα πλήρες 3,5 %λιπαρά
2 βανίλιες
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για Διακόσμηση
Ξηροί Καρποί χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδος και βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να καβουρδιστεί περίπου 7 με 8 λεπτά να χρυσίσει.
Μόλις έχει ανοίξει το χρώμα του και έχει πιάσει σιγά-σιγά να βράζει τότε είμαστε έτοιμοι
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε τις βανίλιες στη συνέχεια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
Μπορείτε να βάλετε ότι άρωμα σας αρέσει ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμόνι μαστίχα Χίου η ροδόνερο
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάντα σε χαμηλή φωτιά να πήξει η κρέμα μας μόλις γίνει συμπαγής και έχει πήξει

Κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα γεμίζουμε πυρίμαχα μπολάκια για φούρνο με την κρέμα
Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να μην τη βάλετε στο φούρνο αλλά παίρνει ένα ωραίο χρώμα και γεύση προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς γκριλ Και βάζουμε το ταψί με τα μπολάκια μας για περίπου 35 λεπτά ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα στην επιφάνειά τους
Είναι έτοιμα μόλις βγουν από το φούρνο υπέροχο χρώμα και άρωμα μοναδικό μπορείτε να ρίξετε λίγο καρύδι χοντροκομμένο φουντούκια ή φιστίκι Αιγίνης

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια χωρίς κρέας πάνω από ψητά λαχανικά
Επόμενο άρθροΟι καλύτεροι λουκουμάδες Παραλίας