Συστατικά

2 κούπες αλεύρι (για ψωμί)
2 κούπες νερό
3 – 4 αυγά
Λίγο γάλα (1 φλ. του καφέ )
1 κ.γ. ζάχαρη
Τριμμένη φέτα
Λίγο αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα, αλείφετε το ταψί με λίγο λάδι και φρέσκο βούτυρο και το βάζετε στην κουζίνα στους 250C για να πάρει καφετί χρώμα. Κατόπιν, ρίχνετε επάνω τη ζύμη και την πασπαλισμένη τριμμένη φέτα. Μόλις το βγάλετε το μείγμα από τον φούρνο, του προσθέτετε επιπλέον φέτα.

Το ψήνετε για 45 λεπτά στον φούρνο, σε θερμοκρασία 200C.

ΠΗΓΗ

Flour-pie from Epirus (alevropita)

Ingredients

2 cups of flour (for bread)
2 cups of water
3 – 4 eggs
Some milk (1 cup of coffee)
1 tsp sugar
200gr crumbled Feta
Some salt
Black ground pepper

Implementation

Initially, whisk all the ingredients together. Next, grease the baking dish with a little oil
and fresh butter and put it in the oven at 250C to get brown.
Then remove the baking dish from the oven, and pour the flour batter in the baking dish and
sprinkled over with crumbled feta.
Bake in the oven for 45 minutes at 200C.
Once the pie removed from the oven, add additional crumbled feta.

Good Apetite

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά με πατάτες και σκόρδο
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με Σαλτσα Γιαουρτιού με Φέτα