Αλφαχόρες (Alfajores) αμυγδάλου

Υλικά:

50 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου,
100 γραμμάρια πίτουρου βρώμης,
2 κουταλιές της σούπας πικρή σκόνη κακάου,
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή γλυκαντικό,
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας,
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας,

Για την Γέμιση:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για επικαλειψη: 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα ξηρά συστατικά και προσθέστε τα υπόλοιπα υγρά συστατικα

Αν είναι πολύ στεγνά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα αμυγδάλου ή ό, τι έχετε,
Στη συνέχεια ανοίξτε ανάμεσα σε μία πλαστική μεμβράνη και κόψτε το επιθυμητό μέγεθος

 

 

 

 

 

 

 

Απλώνετε τα μπισκότα  σε ένα ταψί που αλειφετε με λάδι και ψήνεται σε μέτριο φούρνο περίπου 10 ‘

Για την γέμιση dulce de leche
Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 40-50 λεπτά)
Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.

Γλασσο Σοκολάτας
Λιώνουμε την σοκολάτα με μπεν μαρί. Γεμίζουμε τα μισα μπισκότα με την κρεμα και τα σκεπάζουμε με τα άλλα μισα.
Βαφτίζουμε κάθε γεμιστό μπισκότο μέσα στην σοκολάτα και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγιξουν και να στεγνώσουν.

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα από πάνω, πολύ νόστιμα να τα απολαύσετε !!!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα σύκου και καρύδια
Επόμενο άρθροΓλυκόξινο στήθος κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.