Η παλιά αποδεδειγμένα πετυχημένη συνταγή της νοικοκυράς …
Η προετοιμασία είναι γρήγορη και εύκολη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γέμιση μαρμελάδας βατόμουρου ή κάτι άλλο.

Τυλιχτό κέικ Μαρμελάδας

Από τα συστατικά που χρειάζεστε:
4 αυγά
250 ml λάδι (φλιτζάνι λάδι)
250 ml γάλα (φλιτζάνι γάλα)
250 g ζάχαρης (φλιτζάνι ζάχαρη)
2 φακ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες ζάχαρης
1 κιλό αλεύρι (θα το ρίχνετε σταδιακά)
—————————–
+ μαρμελάδα βατόμουρου ή κάποιο άλλο και ζάχαρη άχνη

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε τα υλικά και διαμορφώνουμε τη ζύμη.


Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη και ζυμώστε κάθε κομμάτι σε μία μπάλα.
Ανοίξτε τον πλάστη κάθε κομμάτι σε μέγεθος πιατου.

Καλύψτε με μαρμελάδα και διπλώστε το σε ρολό.


Βάλτε το σε ένα ταψάκι λαδώστε την περιοχή που κλείνει

και γυρίστε το αναποδα


με το κλείσιμο προς τα κάτω

Ψήνουμε τα τυλιχτά κέικ σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε πλούσια με ζάχαρη άχνη

Κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία!

Subscribe to recipe’s youtube chanel

 

Προηγούμενο άρθροΤυλιχτός Μπακλαβάς…με τα μυστικά της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΣτριφτή τυρόπιτα Κοζάνης κιχί