Το Ανάποδο Κέικ ροδάκινου με σιρόπι είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την απλότητα ενός κέικ με τη γευστική έκπληξη των καραμελωμένων φρούτων στην επιφάνεια. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στην υγρασία που παίρνει από το σιρόπι και τα ζουμερά ροδάκινα. Εγώ το σερβίρω με μία μπάλα παγωτό και είναι σκέτη κόλαση!
Υλικά
3 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1 φακ Ζάχαρη βανίλιας
Λίγο λάδι (2-3 κουταλιές της σούπας)
1 κουπα αλεύρι
1/2 φακ μπεικι παουντερ
3-4 κομμάτια βουτύρου
Κομπόστα ροδάκιο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό ταψάκι (το ορυχείο έχει βάθος 24 εκατοστών) καραμελοποιήστε 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Στην καυτή καραμέλα βάζετε κομμάτια βουτύρου για να λιώσει.
Τακτοποιήστε πάνω από την καραμέλα τα κομμένα κομμένα ροδάκινα στραγγισμένα.
Για το μείγμα κέικ
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας, το λάδι και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι στην καραμέλα και τα ροδάκινα και ψήνουμε στο χαμηλότερο
επίπεδο σε προθερμασμένο 170 ° μέχρι να είναι έτοιμο (30 λεπτά για μένα)
Ενώ είναι ακόμη ζεστό, ρίξτε το σιρόπι της κομπόστα (350 ml) πάνω του και αφήστε το να μουλιάσει καλά για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το πάνω σε ένα δίσκο.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ανάποδο Κέικ ροδάκινου με σιρόπι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Φρούτα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κονσερβοποιημένα ροδάκινα. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, φροντίστε να είναι ώριμα.
- Αναποδογύρισμα: Είναι πολύ σημαντικό να αναποδογυρίσετε το κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό, γιατί αλλιώς η καραμέλα θα κολλήσει στη φόρμα.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε το κέικ χλιαρό, συνοδεύοντάς το με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγη σαντιγί.
- Άρωμα: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα ή γαρύφαλλο στο σιρόπι για έξτρα άρωμα.
Καλη Επιτυχία









