Τούρτα Σοκολάτα Ψυγείου είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Όταν η τούρτα σοκολάτας είναι τόσο απλή με μόλις 4 υλικά η απόλαυση είναι διπλή! Η πλούσια γεύση της σοκολάτας σε συνδυασμό με τη τραγανή υφή των μπισκότων δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα:
- Κρέμα Γάλακτος: 500 γρ.
- Κουβερτούρα Σοκολάτα: 500 γρ.
- Μέλι: 50 γρ.
Για το γλυκό:
- Μπισκότα της Επιλογής σας: 370 γρ.
- Κονιάκ (Προαιρετικά): 40 γρ.
Για την επικάλυψη:
- Τρούφα Σοκολάτας
- Κερασάκια
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα την κρέμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με κομμάτια κουβερτούρα σοκολάτας και τα βάζουμε στα μικροκύματα να λιώσουν. Όταν πλέον έχει λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας σοκολάτας με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει παχύρευστη. Έτοιμη, έχει κρυώσει η κρέμα σοκολάτας (μπορείτε να την αφήσετε να γίνει και περισσότερο παχύρευστη).
Προσθέτουμε το κονιάκ στην κρέμα, αν το χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε.
Ξεκινάμε να στήνουμε την **Τούρτα Σοκολάτα Ψυγείου** παίρνοντας μπισκότα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 cm και καλύπτουμε όλο τον πάτο του.
Συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας, όχι πάρα πολύ, ίσα ίσα να καλυφθούν τα μπισκότα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ, μπισκότα και κρέμα σοκολάτας, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Τελειώνοντας, κρατάμε μία ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας για τη διακόσμηση και την υπόλοιπη την προσθέτουμε στην τούρτα μας. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον **δύο ώρες** να παγώσει και να σφίξει.
Έτοιμη παγωμένη η τούρτα μας, την έχουμε ξεφορμάρει και την διακοσμούμε. Εγώ προτίμησα να τη διακοσμήσω με τρούφα σοκολάτας, όπου την κάλυψα εντελώς.
Ετοιμη διακοσμημένη τούρτα με τρούφα σοκολάτας, κάνω ροζέτες με την κρέμα σοκολάτας που είχαμε κρατήσει και τοποθετώ και λίγα κερασάκια. Σερβίρεται απευθείας.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 15 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 2 ώρες (για την ψύξη και σταθεροποίηση).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για λικέρ, μπορείς να ραντίσεις τα μπισκότα με λίγο ζεστό εσπρέσο για πιο έντονη γεύση.
Δοκίμασε να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα σοκολάτας για άρωμα. Δες και άλλες σιροπιαστές συνταγές αν προτιμάς ένα γλυκό με σιρόπι.
Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε τη μισή κουβερτούρα με σοκολάτα γάλακτος. Η **Τούρτα Σοκολάτα Ψυγείου** με σοκολάτα γάλακτος είναι ιδανική για τους μικρούς μας φίλους. Δες ιδέες για σοκολατένια γλυκά.









