Υλικά:

Περίπου 1,5 κιλό αρνάκι (χεράκι με τα πλευρά), χωρισμένο σε δύο μέρη
2-4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
3-4 μεγάλες πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Ένα χεράκι αρνί το χωρίζω σε δύο μέρη. Κάνω μερικές τρύπες με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία του κρέατος και βάζω μέσα σκόρδο κομμένο στη μέση (1-2 σκελίδες).

Το αλείφω καλά με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα… να πάνε τα μπαχαρικά παντού. Το βάζω στο ψυγείο για μία ώρα.

Ετοιμάζω τις πατάτες. Κόβω κυδωνάτες πατάτες , τις τοποθετώ στη γάστρα. Στύβω μισό λεμόνι, βάζω μουστάρδα πικάντικη , αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα και μπόλικο ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά και προσθέτω ένα ποτήρι νερό.

Τοποθετώ από επάνω το αρνάκι, σκεπάζω και ψήνω στους 170 βαθμούς στον αέρα για δύο ώρες περίπου.

Αφαιρώ το καπάκι, δυναμώνω λίγο το φούρνο και ψήνω άλλα 10-15 λεπτά για να πάρει το χρώμα που μας αρέσει και να ξεροψηθεί η πετσούλα του.

Λουκούμι έγινε φίλοι μου! Καλή όρεξη σε όλους σας

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου