Υλικά:

1 αρνίσιο μπούτι
Πατάτες (περίπου 1 κιλό, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού και πόσο πλούσιο το θέλετε)
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Ρίγανη
Σκόρδο (4-5 σκελίδες)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το αρνίσιο μπούτι και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Κάνουμε μικρές τρύπες στο κρέας με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε μέσα σε αυτές κομμάτια σκόρδου.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές.
Περιχύνουμε το αρνί με το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά για 1-2 ώρες).

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτες ή σε στρογγυλές φέτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε το αρνί σε ένα μεγάλο ταψί.
Απλώνουμε τις πατάτες γύρω από το αρνί.
Περιχύνουμε το αρνί και τις πατάτες με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί (περίπου 1 φλιτζάνι).
Ψήνουμε για περίπου 2,5 – 3 ώρες, ή μέχρι το αρνί να μαλακώσει και οι πατάτες να ροδίσουν.

Στη μέση του ψησίματος, γυρίζουμε το αρνί από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Αν οι πατάτες ροδίσουν πολύ πριν το αρνί είναι έτοιμο, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

H Συνταγή/Φωτό είναι της κας Litsa Kokkoni

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό μοσχάρι με μακαρόνια
Επόμενο άρθροΣπετσοφάι με Τηγανητές Πατάτες