Αυτή η συνταγή για αρωματικό χοιρινό κατσαρόλας είναι μια ανανεωμένη εκδοχή ενός κλασικού ελληνικού πιάτου. Με τα πλούσια αρώματα και τις γεμάτες γεύσεις, θα γίνει σίγουρα αγαπημένο στο σπίτι σας.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκου τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκου κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκου κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι (προαιρετικό)
2 πατάτες, κομμένες σε κυβάκια (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το χοιρινό κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφήστε το στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέστε με το κρεας, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το κόλιανδρο, το κύμινο και το δεντρολίβανο
και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να αρωματιστούν.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, πελτέ ντομάτας και ζωμό λαχανικών ή νερό.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό κρέας.
Αν θέλετε να προσθέσετε ρύζι μπασμάτι η πατάτατες κομμένες, στην κατσαρόλα τα τελευταία 20-30 λεπτά του μαγειρέματος.
Όταν το χοιρινό, το ρύζι και οι πατάτες (αν προσθέσατε) είναι μαγειρεμένα, ανακατέψτε καλά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα.

H Συνταγή είναι της κας Ada Skartsila

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ Τσουρέκι
Επόμενο άρθροΝόστιμα μπριζολάκια με τέλεια καραμελωμένη σάλτσα