Υλικά
Για 14 ατομικά προφιτερόλ:
Για την κρέμα σοκολάτας:
1 lt φρέσκο γάλα
50 γρ. αλεύρι + 50 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κακάο
1 βανίλια
2 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για την σαντιγί:
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος (την γνωστή στο πράσινο κουτί)
Κερασάκια για στόλισμα
1 μεγάλη συσκευασία κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σοκολάτας εκτός από το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν. Βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη που εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος για τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση.
Στήσιμο:
Σε κάθε ατομικό μπολ ή ποτήρι βάζουμε στη βάση μια στρώση σαντιγί. Τοποθετούμε δύο κομμάτια κρουασανάκια πάνω από τη σαντιγί. Καλύπτουμε με κρέμα σοκολάτας. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση σαντιγί και στολίζουμε με ένα κερασάκι. Βάζουμε τα προφιτερόλ στο ψυγείο για να παγώσουν καλά.
Εύκολο και πεντανόστιμο!
Καλή απόλαυση
H συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου