Μια Γλυκιά Απολαύση γεμάτη Πορτοκάλι!
Αυτή η συνταγή για ατομικά τουρτάκια πορτοκάλι είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσετε την λαχτάρα σας για κάτι γλυκό και δροσιστικό! Η τραγανή βάση παντεσπάνι, η κρεμώδης κρέμα πορτοκάλι και η πλούσια γκανάς σοκολάτας συνδυάζονται άψογα για να δημιουργήσουν ένα ακαταμάχητο γλυκό που θα ενθουσιάσει όλους.

Υλικά:

Για το Παντεσπάνι:

6 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ (κοσκινισμένο)

Για την Κρέμα Πορτοκαλιού:

2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Λίγο αλάτι
4 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια σαντιγύ

Για την Σκούρα Κρέμα Πορτοκαλιού:

2 1/2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Για το Σιρόπι:

1 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού

Για τη Διακόσμηση:

Καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού στους κρόκους και ανακατέψτε.
Εναλλάξ, ρίξτε τη μαρέγκα και το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ στους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ρίξτε το μείγμα σε τσέρκια 10 εκ. ή σε 24 θήκες για μαφιν.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά τα μικρά τουρτάκια και 20 λεπτά τα μεγάλα.
Αφήστε τα να κρυώσουν.

Κρέμα Πορτοκαλιού:

Ζεστάνετε το μισό χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τους κρόκους αυγών.
Ρίξτε σταδιακά το ζεστό χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.γ.ξυσμα πορτοκάλι και 2 κουταλιές βούτυρο.
Εβαλα την κρέμα στο ψυγείο να κρυωσει και μετά τη χτύπησα στο μίξερ να αφρατεψει με 2 φλυτζανες σαντυγι.

Για την σκουρόχρωμη κρέμα πορτοκάλι

Εβρασα το χυμό πορτοκάλι με το κορν φλαουρ,βαίλια και ζάχαρη…μέχρι να πηξουν.
Εκοψα τα παντεσπάνια στα δύο και έκανα το σιροπι νερό ζαχαρη και μια φλούδα πορτοκαλιου

Συναρμολόγηση
Παντεσπανι σιροπι κρέμα…παντεσπάνι σιροπι κρέμα και τέλος έβαλα την κρέμα που είναι σα γλασο και αμύγδαλα καβουρντισμενα.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια με τσουρέκι
Επόμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού 3 συστατικά! χωρίς ζάχαρη, βούτυρο, λάδι ή γάλα.