Αυγό μάτι

Συστατικά

2 αυγα
130 γρ ζάχαρη
1 φακ ζάχαρη βανίλιας
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
ξύσμα λεμονιού τριμμένο
100 ml λάδι
100 ml γάλα
1 μπέικιν πάουντερ
150 γρ αλεύρι
800 g Βερίκοκο κομπόστα
1 βανιλια ανθος αραβοσίτου
350 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιες της σουπας κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

1. Χτυπάμε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας. Προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
2. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
3. Αδειάζετε το έτοιμο μειγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί (μέγεθος 35 × 45 εκ.) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 20 λεπτά.

4. Ανακατεύουμε το περιεχόμενο της σακούλας της κρεμας βανιλιας με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 50 ml γάλα, προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος.
5. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα. Όταν βράσει το γάλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της κρεμας και βράζουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
6. Αφηστε να κρυωσει το μπισκότο της βάσης, μουλιάστε το με χυμό κομπόστας και στη συνέχεια ρίξτε την κρυα κρεμα.
7. Αραδιάζουμε συμμετρικά τα μισά βερίκοκα πάνω στη ζεστή κρεμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟλα τα μυστικά για τους καλύτερους σπιτικους λουκουμάδες από έναν Chef
Επόμενο άρθροΠαγωτό Σαντουιτς….γρηγορο, απλό και εύκολο