Αυτή η συνταγή για τυραμισού είναι απλή και εύκολη, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες, γευστικό και δροσερό γλυκό που θα ενθουσιάσει τους πάντες!

Υλικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ
500 ml κρέμα γάλακτος (πράσινη)
50 γρ. άχνη ζάχαρη
500 γρ. μασκαρπόνε
400 ml χλιαρό γάλα
1 εσπρέσο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
Κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη και σφιχτή.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το μασκαρπόνε με ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το μασκαρπόνε στην κτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ετοιμάστε το σιρόπι καφέ
Σε ένα μπολ, ζεστάνετε το χλιαρό γάλα. Διαλύστε τον εσπρέσο στο γάλα και προσθέστε το κονιάκ, αν θέλετε.

Βουτήξτε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο σιρόπι καφέ για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην μουλιάσουν πολύ.
Πρώτη στρώση: Απλώστε μια στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένα στο σιρόπι σε ένα ταψί.
Καλύψτε τα σαβαγιάρ με μια γενναιόδωρη στρώση κρέμας μασκαρπόνε.
Επαναλάβετε τα βήματα φτιάχνοντας μια ακόμη στρώση σαβαγιάρ και κρέμας.
Τελειώστε με μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε.
Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για μια νύχτα. Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με κακάο.

H συνταγή είναι της κας Ioanna Kastamoniti

Προηγούμενο άρθροΙμάμ Μπαϊλντί: Η συνταγή με μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα!
Επόμενο άρθροΤηγανόψωμο φούρνου