Κέικ Καρύδας

Υλικά

– 2 αυγά
ζάχαρη βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
– αλάτι
– 160 γραμμάρια ζάχαρη
– 100 ml φυτικού ελαίου
– 150 ml γάλα
– 230 γραμμάρια αλεύρι
– 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– 50 γραμμάρια νιφάδες καρύδας

Για να διακοσμήσετε
– 2-3 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
– 3 κουταλιές νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ τ αυγά,το αλάτι,τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα και ν ασπρίσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το γάλα,χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τέλος την καρύδα.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 40 λεπτά.
Βγάζουμε απ το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το αλείφουμε με το ζαχαρούχο και το πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Γρήγορο ,εύκολο, αφράτο και νοστιμότατο θα συνοδέψει τέλεια τον καφέ σας!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΑνάλαφρο κέικ “Bella” για τον καφέ
Επόμενο άρθροΚριθαράκι με λαχανικα…πολύ νόστιμο, γρήγορο και εύκολο πιάτο.