Αφράτα Ντόνατς με μαρμελάδα

Υλικά

2 φλιτζάνια ζεστό γάλα (ή ένα φλιτζάνι γάλα και ένα φλιτζάνι βουτυρόγαλα)
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Τρία αυγά
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Δύο κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή λάδι
5 φλιτζάνια αλεύρι συν ένα φλιτζάνι για επιπλέον και πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υγρά συστατικά προσθέστε μαγιά. Αφήστε να φουσκώσει για 10 έως 15 λεπτά. Προσθέστε αργά όλα τα ξηρά συστατικά. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 8 λεπτά.
Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και απαλή.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα μπολ που λιπαίνεται ελαφρά με λάδι. Για μία ώρα.
Γυρίστε ελαφρά τη ζύμη και ζυμώστε ξανά για τουλάχιστον 4 έως 5 λεπτά. Αφήστε το να φουσκώσει ξανά για μισή ώρα.
Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 7 mm και κόψτε τους κύκλους ή τα τετράγωνα.
Αφήστε να φουσκώσει για 15 λεπτά ενώ το λάδι θερμαίνεται.
Τηγανίστε σε κάθε πλευρά περίπου ένα λεπτό.
Γλάσαρε ή πασπαλίστε τα ντόνατς σας και γεμίστε με την επιθυμητή μαρμελάδα. Χρησιμοποίησα μαρμελάδα βατομουρο χωρίς σπόρους

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό πιάτο με κομμάτια κοτόπουλου, λουκάνικο, λαχανικά
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες…ζουμεροί και αφράτοι