Ας ψήσουμε αέρινα μίνι ψωμάκια , μαλακά και ελαφριά σαν σύνεφο! Ιδανικό για πρωινό και σάντουιτς για το σχολείο ή τη δουλειά!
Και τα έτοιμα ψωμάκια μπορούν να καταψυχθούν και να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή σας βολεύει

Υλικά:

Ψωμάκια ΚΟΜΠΟΙ (12 τεμάχια)

470…490 γρ. αλεύρι
60 ml νερό
21 γρ. μαγιά (7 γρ. ξηρή)
3 μεγάλα αυγά
8 γρ. αλάτι
85 γρ. μέλι ή 70 γρ. ζάχαρη
60 ml ηλιέλαιο, άοσμο

+ αυγό για άλειμμα, σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το μέλι (ή τη ζάχαρη) και το αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη ζύμη με τη μαγιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 7-10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία, ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια (περίπου 70 γρ. το καθένα).

Στρογγυλεύουμε κάθε κομμάτι σε μπαλάκι, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και με τα χέρια μας το πιέζουμε σε ένα στρογγυλό δισκάκι. Το τυλίγουμε σε ένα σφιχτό ρολό.
Ρολαρουμε να γίνει ένα κορδόνι 40-45 εκ και το τυλίγουμε σχηματίζοντας έναν κόμπο


Τοποθετούμε τους σχηματισμένους κόμπους σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν για 40-50 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε τα φουσκωμένα ψωμάκια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.