Τα αφράτα μπισκότα είναι η τέλεια λιχουδιά για όλες τις ώρες, με το άρωμα κανέλας και γαρίφαλου να γεμίζει το σπίτι. Είναι τόσο εύκολα που μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και με τα παιδιά σας. Εγώ τα φτιάχνω πλέον πολύ συχνά, γιατί είναι πραγματικά πεντανόστιμα.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτα μπισκότα

Εύχομαι να είστε όλες καλά. Σήμερα θα σας δώσω τη συνταγή για αφράτα μπισκότα, μια απλή συνταγή με λίγα και οικονομικά υλικά, που από τότε που την ανακάλυψα, έγινε η αγαπημένη μου. Την έψαχνα για να βάλω την εγγονή μου στο κλίμα των Χριστουγέννων, αλλά τελικά την έκανα και αγαπημένη μου συνήθεια.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα μπισκότα, θα χρειαστούμε:
- 60 γρ. Βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι Ελαφρύ λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
- 1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
- 3/4 κ.γ. Κανέλα
- 1/2 κ.γ. Γαρίφαλο
- 1/2 φλιτζάνι Χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γ. Σόδα μαγειρική
- 325 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα.
1. Στο μπολ του μίξερ ρίχνω το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
2. Προσθέτω την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύω καλά.
3. Σε ένα μικρό μπολ διαλύω τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνω μέσα στο μείγμα του μίξερ.
4. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι, το οποίο έχω ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνω μέχρι να πάρω μια μαλακή ζύμη.
5. Πλάθω τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλω. Εγώ συνήθως τα κάνω να ζυγίζουν 27-28 γραμμάρια το καθένα.
6. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κας Eleni Katechis
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπισκότα σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Δοσομετρική μεζούρα: Όταν λέω φλιτζάνι ή κουταλάκι, εννοώ τις δοσομετρικές μεζούρες ζαχαροπλαστικής. Αυτές εξασφαλίζουν το σωστό αποτέλεσμα.
- Αποτέλεσμα: Η σόδα και ο χυμός πορτοκαλιού αντιδρούν μεταξύ τους και βοηθούν τα μπισκότα να γίνουν απίστευτα αφράτα.
- Άρωμα: Μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη για να ενισχύσετε το άρωμα.