Αφράτες μαλακές τηγανίτες

Υλικά

☑️2 αυγά
☑️1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
☑️1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
☑️1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
☑️Αλεύρι μέχρι να πήξει και να κολλάει πολύ, περίπου 2 ή 2,5 φλυτζ
Το φλιτζάνι μου είναι 200 ​​ml

Εκτέλεση

Με αυτή τη σειρά που γράφονται τα υλικά ανακατεύω χτυπώντας πρώτα με το πιρούνι και μετά προσθέτοντας το αλεύρι ανακατεύω με ένα κουτάλι,
όταν πήξει η ζύμη ώστε να πέφτει σιγά σιγά από το κουτάλι είναι έτοιμη. Τηγανίζουμε αμέσως σε ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφία τη ζύμη πριν το τηγάνισμα, αλλά ακόμα κι αν δεν έχει το σωστό πάχος, θα έχετε πετυχημένα μαλακά.
Αν δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας, μπορείτε να ανακατέψετε με ένα κουτάλι πρώτα βουτηγμένο σε λάδι και μετά στη ζύμη.
Εάν το κουτάλι σας είναι βρεγμένο σε λάδι θα πιτσιλίσει πολύ.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΔαμάσκηνα, κρέμα γάλακτος και καρύδια – το τέλειο επιδόρπιο
Επόμενο άρθροΣάμαλι, το γλυκό του Λιβάνου