Ελαφριά και αφράτη κουτάλι μηλόπιτα

Συστατικά:

200 g τυρί Ricotta ή ανθότυρο
2 αυγα
200 γραμμάρια αλεύρι
80 g ζάχαρη
10 g μαγιά ψησίματος
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 πράσινα μήλα
Αποξηραμένα κράνμπερι
Κανέλα, ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάτε να ενσωματωθεί πριν κάθε προσθήκη.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι (κουταλιά κουταλιά) ενώ χτυπάτε με το μιξερ.
Στην συνέχεια και αφού έχει ομογενοποηθεί το αλεύρι προσθέτουμε το μπεικιν και χτυπάμε πάλι.


Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 26 εκ και απλώνουμε την ζύμη του κέικ

Κόβουμε τα μήλά σε φετούλες μισοφέγγαρα και τα βάζουμε με την σειρά μέσα στο κέικ κάνοντας κύκλους.

Ανακατεύουμε 2 κσ ζάχαρη με 1 κγ κανέλα και πασπαλίζουμε το κέικ από πανω.
Διακοσμούμε με αποξηραμένα κρανμπερι ή άλλο φρούτο γύρω γύρω.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς ή 175 στο άερα για 20-25 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ετοιμοοοοοοοοοοοοοο

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολες τηγανίτες πρωινού σε 15 λεπτά
Επόμενο άρθροΜπισκότα με ξηρούς καρπούς & αποξηραμένα φρούτα…το τέλειο για το καφέ σας