Αφράτη Καρυδόπιτα

Υλικά:

1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα,
10 αυγά,
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι αλεύρι,
3/4 του φλιτζανιου σιμιγδάλι ψιλό,
1 κουταλάκι κανέλα,
βανίλια,
3 κουταλάκια μπεικιν,
ένα σφηνάκι λικέρ κανέλας

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη,
2 1/2 ποτήρια νερό,
χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,να ασπρίσουν
Ανακατεύουμε σιμιγδάλι, αλεύρι, βανίλια,μπεικιν,κανέλα
Προσθέτουμε στους κρόκους το μίγμα του σιμιγδαλιου εναλλάξ με την μαρέγκα
Τέλος ρίχνουμε το λικέρ και τα καρύδια
Ρίχνουμε σε βουτυρωμενο ταψί (30εκ) και ψήνουμε για 45-50λεπτα
Αφήνουμε να κρυώσει και το χαράζουμε
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά
Σιροπιαζουμε κρύο γλυκο καυτό σιρόπι
Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια

Αφράτη Καρυδόπιτα
Exif_JPEG_420

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Reggina Filippou

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμοι Ταραμοκεφτέδες: Αέρινοι και Πεντανόστιμοι
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με Σαμπούκο !!!