Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Μόνο που το σκέφτομαι, μου έρχεται η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ με καρύδια και σταφίδες. Είναι από τα αγαπημένα μου, ειδικά με τον καφέ ή το τσάι μου το απόγευμα. Είναι τόσο αφράτο και νόστιμο, και γίνεται πανεύκολα! Το φτιάχνω συχνά και όλοι ξετρελαίνονται. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί!

Αφράτο Κέικ με Ξηρούς Καρπούς και Σταφίδες

Ένα κέικ με σταφίδες και χοντροκομμένα καρύδια, πάνω σε μια πιατέλα, με ολόκληρο το κέικ στο φόντο.

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ τσαγιού με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ιδανικό γλυκό για τον καφέ!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

  • 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αυγά (μεγάλα)
  • 70 γραμμάρια ξηροί καρποί (εγώ βάζω καρύδια, χοντροκομμένα)
  • 100-150 γραμμάρια σταφίδες (εγώ βάζω ξανθές)
  • 50 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο (αλλά κρύο)
  • 270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα βανιλίνη (ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάω με το μίξερ για αρκετά λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο, κρεμώδες μείγμα.
  2. Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη.
  4. Ρίχνω σιγά-σιγά τα στερεά υλικά (το μείγμα του αλευριού) στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, μέχρι να ενωθούν. Δεν θέλω να το παραχτυπήσω.
  5. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω απαλά.
  6. Τώρα, ρίχνω μέσα τα χοντροκομμένα καρύδια και τις σταφίδες (αν θέλετε, μπορείτε να τις μουλιάσετε λίγο σε νερό ή κονιάκ πριν, και μετά να τις στραγγίξετε καλά). Ανακατεύω απαλά με τη σπάτουλα για να πάνε παντού.
  7. Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα για κέικ (ή την στρώνω με λαδόκολλα). Αδειάζω το μείγμα μέσα στη φόρμα.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C (ανάλογα τον φούρνο μου), για περίπου 45-55 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω στο κέντρο του κέικ.
  9. Μόλις ψηθεί, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα, πριν το ξεφορμάρω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Ένα τέλειο, αφράτο και πεντανόστιμο κέικ είναι έτοιμο! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Notes

Tips από εμένα:

  • Ξηροί καρποί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουσδήποτε ξηρούς καρπούς σας αρέσουν, όπως αμύγδαλα, φουντούκια ή ακόμα και ένα μείγμα.
  • Σταφίδες: Αν δεν σας αρέσουν οι σταφίδες, μπορείτε να βάλετε cranberries ή άλλα αποξηραμένα φρούτα.
  • Άρωμα: Αντί για βανιλίνη, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι για έξτρα άρωμα.
  • Αφράτο κέικ: Το μυστικό για το αφράτο κέικ είναι το καλό χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη στην αρχή.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή