Το αφράτο ψωμί από καλαμπόκι είναι ένα ψωμί με ξεχωριστή γεύση και υφή, που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια κάθε γεύμα, από σούπες μέχρι κρέατα. Η απλότητα της παρασκευής του το κάνει ιδανικό για όσες από εμάς θέλουμε να φτιάξουμε κάτι σπιτικό και νόστιμο χωρίς πολύ κόπο.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Αφράτο ψωμί από καλαμπόκι

Ένα ολόκληρο αφράτο ψωμί από καλαμπόκι σε ξύλινο πάγκο, με χρυσαφένια κρούστα

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας το μυστικό για ένα υπέροχο και αφράτο ψωμί από καλαμπόκι, που είναι τόσο μαλακό σαν βαμβάκι και λιώνει στο στόμα. Είναι μια συνταγή που αγαπώ πολύ, γιατί μου θυμίζει τα παραδοσιακά ψωμιά που έφτιαχνε η γιαγιά μου.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το ψωμί, θα χρειαστούμε:

  • 350 γρ. Αλεύρι καλαμποκιού
  • 500 γρ. Λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 ml Λάδι
  • 1 κ.σ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κ.γ. Αλάτι
  • 40 γρ. Μαγιά νωπή (ή 14 γρ. ξηρή μαγιά)
  • 400 ml Χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε το ψωμί μας.

1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιά και τη ζάχαρη με το χλιαρό νερό μέχρι να διαλυθούν καλά. Αυτό το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρώς αφρισμένο.

2. Προσθέτω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το αλάτι και το αλεύρι καλαμποκιού και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.

3. Ρίχνω σιγά σιγά το λευκό αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να πετύχω μια λεία και μαλακή ζύμη.

4. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τη μεταφέρω σε ένα ταψί που έχω λαδώσει ελαφρώς.

5. Αλείφω την επιφάνεια του ψωμιού με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζω με αλάτι και αρκετό σουσάμι.

6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το ψωμί.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή