Βασιλόπιτα

Υλικά:

6 αυγά,
2 ποτηριά ζάχαρη,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
550 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ,
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους,
2 βανίλιες!

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν καλά να ασπρίσει το μιγμα! Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ σιγά σιγά όμως τέλος σιγά σιγά το αλεύρι,βανίλιες ξύσμα!!!Προθεμαινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς! Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί κάτω και πλάγια πολύ καλά για να ψηθεί ομοιόμορφα και φυσικά αλευρώνουμε!

Τοποθετουμε το μιγμα και το τοποθετουμε στον φουρνο να ψηθει για 50 λεπτα αναμμενο και 10 σβησμενο!!! Φυσιικα ελεγχουμε με ξυλακι απο σουβλακι !! Ο χυμος μπορει να αντικατασταθει και με γαλα και να ελατωθει το αλευρι στα 500 γραμμαρια!! Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο κονιακ η καποιο αλλο μπαχαρικο της αρεσκειας σας!!!

Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκάκια με κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με τσιπς σοκολάτας