Βυσσινόπιτα με Σοκολάτα σαν Μπράουνις

H Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

300 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
260 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
2 Αυγά
2 κρόκους Αυγών
150 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
200 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ Βύσσινα Απύρηνα ή Κεράσια
ή Κονσέρβα Βύσσινα Στραγγισμένα
3 κουτ γλυκού Καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

βύσσινο πίτα που δεν έχετε φάει πουθενά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι το βρασμό τοποθετούμε την κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη σε μπολ μέχρι να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος ρίχνουμε τα αυγά σε μπολ με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το σύρμα ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Mόλις βράσει η κρέμα γάλακτος την αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα γάλακτος αφήνουμε λιγάκι να λιώσει και την ανακατεύουμε αδειάζουμε στο σοκολατένιο μείγμα τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί αφού ομογενοποιηθούν στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα, όπως βλέπετε βγαίνει αρκετά ρευστό Οπότε μην το φοβηθείτε Έτσι πρέπει να είναι.

Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη τα απύρινα βύσσινα και ανακατεύουμε να πάει παντού αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι η τσέρκι 20 εκατοστά καλά βουτυρωμένο Και αλευρωμένο εάν χρησιμοποιήσετε τσέρκι φροντίστε να καλύψετε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά τον πάτο διότι το μείγμα είναι ρευστό και να μην σας βγει από τα πλαϊνά.

Ρίχνω τα βύσσινα στην επιφάνεια του κέικ διάσπαρτα και βάζω απευθείας στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 αέρα για 25 με 30 λεπτά ακριβώς έτοιμη ψημένη βύσσινοπίτα και πραγματικά τα αρώματα της είναι εκπληκτικά αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε στο τέλος τι διακοσμώ με λιωμένη λευκή κουβερτούρα είναι πολύ αφράτη ζουμερή και υγρή σοκολατένια

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚίτρινο τυρί στο φούρνο με ντομάτα
Επόμενο άρθροΚέικ σε 5 λεπτά! Όλοι ψάχνουν αυτή τη συνταγή! Καλύτερη από μηλόπιτα