Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Σε 20′ σερβίρω
Αν σας αρέσουν τα γεμιστά σας δείχνω τον πιο οικονομικό τρόπο να τα απολαύσετε ❤️
Υλικά
Ελαιόλαδο
1-2 Μελιτζάνα
1-2 κολοκυθάκια
Πιπεριά ️
Ντομάτα
Κρεμμύδι
1 ντοματοχυμό
Μίγμα μπαχαρικών
Μίγμα Λαχανικών
Αλάτι
Οι ποσότητες είναι προαιρετικές
2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
4 ποτήρια νερό
Μπόλικο ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε όλα τα κομμένα λαχανικά: μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά και ντομάτα.
Ρίχνουμε 2-3 πρεζες αλάτι, το μίγμα μπαχαρικών και, αν θέλουμε, έναν κύβο λαχανικών.
Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό.
Ψιλοκόβουμε μπόλικο φρέσκο δυόσμο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.