Υλικά:

8 μεσαία κολοκυθάκια
500 γρ. κιμάς ανάμεικτος
1 φλ. ρύζι Καρολίνα
2 κρεμμύδια μεσαία, χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλ. νερό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βούτυρο (προαιρετικά)

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1,5 λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Επλυνα κολοκυθάκια και τα έξυσα λίγο με το μαχαίρι.
Τα έκοψα στη μέση, τα άδειασα και αλατισα το εσωτερικό τους.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοταρω σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
Ριχνω το κιμά και ανακατεύω να πάρει χρώμα.
Προσθετω την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τον άνηθο, μαϊντανό (ψιλοκομμένα όλα)κι ανακατεύω πάλι
Συμπληρωνω μια φλυτζάνα νερό, αλάτι πιπέρι κι αφήνω να πάρουν μια βραση.
Σβηνω και βάζω το ρύζι πολύ καλά ξεπλυμμενο.
Το αφήνω επάνω στο μάτι 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του,πασπαλιζω λίγο ακόμη ανηθο, γεμίζω τα κολοκυθάκια και τα κλεινω με ψύχα.
Τα τοποθετώ σε μία κατσαρόλα που έχω βάλει στον πάτο της ψιλοκομμένη ψύχα.
Ριχνω ζεστό νερό να καλυφθούν, λίγο αλάτι και βουτυρο.
Σκεπαζω με πιάτο και σιγοβράζω περίπου 20 λεπτά.

Σερβιρω με σάλτσα αυγολέμονο που έχω φτιάξει με 2 αυγά, ενάμιση λεμόνι 🍋 στυμμένο και κορν φλαουρ

Καλη επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς
Επόμενο άρθροΟσομπούκο σε σάλτσα κρασιού