Τα Γεμιστά με πιπεριές Φλωρίνης και κιμά είναι ένα φαγητό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Είναι ζουμερό, αρωματικό και γεμάτο γεύση, και η γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης του δίνει μια ξεχωριστή γλυκιά γεύση. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα είναι ανάρπαστο.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γεμιστά με πιπεριές Φλωρίνης και κιμά

Tα Γεμιστά με πιπεριές Φλωρίνης και κιμά. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την γλυκιά γεύση της πιπεριάς με την πλούσια γέμιση από κιμά και ρύζι, και εγώ το φτιάχνω πάντα όταν θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια. Είναι το τέλειο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο πιάτο, θα χρειαστούμε:
Για τη γέμιση και το ψήσιμο:
- 4-5 Πιπεριές Φλωρίνης
- 500 γρ. Κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος)
- 1 μεγάλο Ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)
- Ρύζι Καρολίνα (1 κ.σ. για κάθε γεμιστό)
- 1 χούφτα Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Λίγος φρέσκος Δυόσμος (ψιλοκομμένος)
- 2 ώριμες Ντομάτες (τριμμένες)
- Ελαιόλαδο (αρκετό)
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 ποτηράκι Νερό
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το κλασικό φαγητό.
για τη γέμιση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά το καπάκι και τα σπόρια τους. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγη από την τριμμένη ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
για το ψήσιμο
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του κιμά, χωρίς να τις παραγεμίσουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο ταψί τις υπόλοιπες τριμμένες ντομάτες, ένα ποτηράκι νερό, αρκετό ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσουν. Τα γεμιστά είναι έτοιμα όταν το ρύζι έχει φουσκώσει και το κρέας έχει ψηθεί.
Η Συνταγή είναι της κας Εφη Αγραπιδη
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Γεμιστά με πιπεριές Φλωρίνης και κιμά σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Γέμιση: Μην παραγεμίζετε τις πιπεριές, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο και μπορεί να σκάσουν.
- Λαχανικά: Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα λαχανικά, όπως ντομάτες, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες, για μια πιο ποικιλόμορφη γεύση.
- Άρωμα: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, καθώς και λίγο τριμμένο σκόρδο, για να δώσετε ακόμα πιο πλούσια γεύση στη γέμιση.
- Σάλτσα: Για πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό.