Γεμιστά κολοκυθάκια με ρύζι με ψητη μελιτζάνα

Η πρότασή μου για μεσημεριανό ή βραδινό!
Τελείωσα σήμερα νωρίς το μαγείρεμα για να απολαύσω το ρεπο μου!

Γεμιστά κολοκυθάκια με ρύζι με τζατζίκι και την αγαπημένη μου μελιτζάνα, με τον αγαπημένο μου κλασικό τρόπο, ψημένη στον αέρα, καρυκευμένη με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι, πασπαλισμένη με πολύ μαϊντανό και σκόρδο.

Έφτιαξα τα γεμιστά κολοκυθάκια έτσι:

Έκοψα στη μέση τα πλυμένα κολοκυθάκια, τα σκαλισα και κράτησα το εσωτερικό τους χωρίς τους σκληρούς σπόρους και τα αλάτισα ελαφρά.
Ψιλοκόψα μια σκελίδα φρέσκο ​​σκόρδο και λίγο κρεμμύδι, ψιλοκόψα το εσωτερικό του κολοκυθιού, έβαλα ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε μισό κολοκυθάκι ρυζιού, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, μια πρέζα κόκκινο πιπέρι, λάδι και ανακάτεψα καλά.
Με αυτή τη γέμιση γέμισα τα κολοκυθάκια.

Βάζω σε ένα ταψί και ρίχνω νερό και λίγο λάδι μέχρι τη μέση του ταψιού.
Σκέπασα με αλουμινόχαρτο και έψησα στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, και μετά στους  180. Αλλά εξαρτάται από τον φούρνο. Αφαίρεσα το αλουμινόχαρτο και έψησα λίγο ακόμα, πασπαλίζοντας κάθε κολοκυθάκι με τριμμένο τυρί στο τέλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Να έχετε ένα όμορφο γεύμα!

Людмила Данова

Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλλες με αχιβάδες και κίτρινες και κόκκινες ντομάτες
Επόμενο άρθροΈχετε φάει ποτέ τέτοιους πατατοκεφτέδες; Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και νόστιμο.