Γεμιστά Lamingtons με κρέμα σοκολάτας

Υλικά:

Κρούστα Βάσης:

4 αυγά
120 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Για την Γέμιση κρέμα σοκολάτας
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
30 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό
90 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη, ή 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Επικάλυψη
200 ml γάλα
200 γρ σοκολάτα
100 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
Και 200 ​​γραμμάρια καρύδας για κύλιση

Εκτέλεση:

Χτυπήστε 4 ασπράδια αυγών σε μαρέγκα, προσθέστε ζάχαρη και κρόκους αυγού, νερό και λάδι, στο τέλος προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με το χέρι. Ρίχνουμε σε μεγαλύτερα ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος για να γίνει η κρούστα όσο πιο λεπτή γίνεται.
Ψήνουμε στους 180 ° για 10-15 λεπτά περίπου.

Για την Γέμιση κρέμα σοκολάτας
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αυγό και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας πάει να φουσκώσει και να κοχλάσει, τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνουμε το 1/3 του περιεχομένου της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά και, μόλις αρχίσει να φουσκώνει ξανά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπολ.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με τον αυγοδάρτη, ώστε η κρέμα να μην κολλήσει στον πάτο. Οταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη και, μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ρηχό, κατά προτίμηση, σκεύος και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Βλέπουμε ότι έχει σφίξει και έχει γίνει σαν ζελέ.
Επειδή όμως δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε έτσι, τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, προκειμένου να τη μαλακώσουμε.

Κόβουμε την κρούστα σε φέτες, τη στρώνουμε με τη κρέμα σοκολάτας που έχουμε και την τυλίγουμε σε ρολά.
Βουτήξτε τα ρολά που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο στο ζεστό μείγμα που λαμβάνεται όταν βράσετε 200 ml γάλα, 200gr σοκολάτας, 100gr ζάχαρης κατεβάζετε απο την φωτια και ρίχνετε και 125gr βούτυρο.
Τέλεος Ρολάρετε τα μεσα σε καρύδα.

Καλή Απόλαυση !!!

Προηγούμενο άρθροΠίτσα Μπουγάτσα…δεν θα το πιστέψετε τι τρώτε
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Χορτόπιτα