Η Καρυδόκρεμα είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπάμε όλοι, χάρη στον πλούσιο συνδυασμό του καρυδιού με την απαλή κρέμα. Είναι ιδανική για να κλείσει ένα γεύμα ή για να συνοδεύσει τον καφέ σας, προσφέροντας μία μοναδική γευστική εμπειρία.
Υλικά
- 1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κοφτή κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. ρόφημα σοκολάτας
- 1 1/2 φλιτζ. φρυγανιά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 αβγά
- 1 φακελάκι βανίλια
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
- 1 κουτί (397γρ.) γάλα ζαχαρούχο
- 4 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
- 6 κ.γ. κορν φλάουερ ή νισεστέ
- 3 αβγά
- 1 φακελάκι βανίλια
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
- 33 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα.
Εκτέλεση
- Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ακολούθως, βάζετε τα αβγά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη και ακολούθως όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το κέικ. Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. Αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μικρό ταψί. Λαδώνετε τα πλευρά του ταψιού και ρίχνετε μέσα το κέικ. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Παράλληλα, φτιάχνετε την κρέμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και τα βάζετε στη φωτιά να βράσουν. Σε ένα μπολ βάζετε τη βανίλια, το κορν φλάουερ και το φρέσκο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνετε το μίγμα στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα – ένα στην κρέμα. Ανακατεύετε και όταν η κρέμα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες την κατεβάζετε από τη φωτιά. Σπάζετε το κέικ σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα τη μισή κρέμα. Ανακατεύετε καλά για να ενωθεί η κρέμα με το κέικ.
- Ακολούθως, ρίχνετε το κέικ σε ένα ωραίο γυάλινο σκεύος (34Χ26) και βάζετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα απλώνοντάς την να πάει παντού. Αφήνετε την καρυδόκρεμα να κρυώσει εντελώς.
- Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε την κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Απλώνετε το Dream Topping πάνω από την κρέμα και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Στολίζετε με τα χοντροκομμένα καρύδια και σερβίρετε.
Tips για την Τέλεια Καρυδόκρεμα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Καρυδόκρεμα σας ακόμα πιο νόστιμη. Όταν χτυπάτε τα αυγά για το κέικ, βεβαιωθείτε ότι έχουν αφρατέψει πολύ καλά, αυτό θα δώσει όγκο και απαλότητα στο κέικ. Κατά την παρασκευή της κρέμας, είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να μην κάνει σβόλους. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα για ένα ακόμα πιο αρωματικό αποτέλεσμα. Αν θέλετε μία πιο έντονη γεύση καρυδιού, μπορείτε να καβουρδίσετε ελαφρά τα ψιλοκομμένα καρύδια πριν τα βάλετε στο κέικ.
Πηγή: xrysessyntages.com








