Γιουβέτσι με αρνί και τυρί τριμμένο

Συστατικά

1 -1,2 κιλά αρνιού σε κομμάτια (μαγειρεμένα ή τσιγαρισμένα)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
1 1/2 φλυτζάνια κριθαράκι
1/4 φλιτζάνι στραγγισμένο πελτέ ντομάτας 
6 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
Αλάτι και πιπέρι 
τριμμένο Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σας και σοτάρετε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το Κριθαράκι και ανακατέψτε για λίγα λεπτά για να το φρυγανίσετε.
Προσθέστε το ζεστό ζωμό κρέατος και το πελτέ ντομάτας και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι.

Μεταφέρετε σε ένα ταψί ψησίματος στο φούρνο και προσθέστε το κρέας και ψήστε για 30-40 λεπτά ή έως ότου απορροφηθούν οι περισσότεροι χυμοί και από πάνω πάρει χρυσοκαστανό χρώμα.
Σερβίρετε ζεστό με λίγο φρέσκο πιπέρι και τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι.

Credit to

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με κίτρινο Τυρί και Μπρόκολο
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα με σφολιάτα