Γνωρίστε το παραδοσιακό γλυκό της Μυτιλήνης που πρωταγωνιστεί στις αποκριάτικες γιορτές! Ένα μοναδικό έδεσμα που παντρεύει την αλμυρή γεύση της ξερής μυζήθρας με τη γλυκιά γεύση του πετιμεζιού, δημιουργώντας έναν απροσδόκητο και απολαυστικό συνδυασμό.
Υλικά για το φύλλο (4 φύλλα):
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. Γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. Γλυκού αλάτι
2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
Και νερό όσο πάρει.
Υλικά για το μείγμα:
1 ξερή μυζήθρα
1 κουτ. Γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. Γλυκού κανέλα
2 κουτ. Γλυκού ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής:
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπάλες που θα τα ανοίξουμε σε 4 φύλλα.






H Συνταγή είναι από την
Από την Άννα Καταχανά – Ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη








