Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Το Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνι είναι μία εξαιρετική επιλογή για να αξιοποιήσεις τα ώριμα πεπόνια και να τα μετατρέψεις σε ένα γλυκό έδεσμα που διατηρείται για καιρό. Με την υπέροχη γεύση του και το φίνο του άρωμα, είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ σου, να γαρνίρει γλυκά ή ακόμα και να το απολαύσεις σκέτο, πάνω σε μια φέτα ψωμί με βούτυρο!
Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνι
Τι υπέροχη ιδέα να μετατρέψουμε ένα ώριμο φρούτο σε κάτι τόσο νόστιμο! Το Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνι είναι μία απολαυστική επιλογή, με κεχριμπαρένιο χρώμα, ντελικάτο άρωμα μελιού και μία διακριτική νότα βανίλιας. Εγώ το έφτιαξα πρόσφατα με ένα πεπόνι "Μελένιο" που είχε μείνει στο ψυγείο και σας διαβεβαιώνω ότι είναι πανεύκολο και γρήγορο
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό Πεπόνι (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1/2 κιλό Ζάχαρη
- 10 γρ. Βανίλια σε σκόνη (ή 2 βανιλίνες)
- 1/2 κ.γ. Κιτρικό οξύ (ξυνο)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το μοσχομυριστό Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνι:
- Προετοιμάζω το πεπόνι:
Καθαρίζω καλά το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια του και το κόβω σε μικρούς κύβους. - Ξεκινάω το βράσιμο:
Τοποθετώ τους κομμένους κύβους πεπονιού σε μία μεγάλη κατσαρόλα (ή στην ειδική κατσαρόλα της πολυκουζίνας).
Ο συγκεκριμένος τύπος πεπονιού είναι αρκετά υδαρής και θα βγάλει αρκετά υγρά. Αν το πεπόνι σου είναι πιο στεγνό, ίσως χρειαστεί να προσθέσεις περίπου μία κούπα νερό.
Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά.
Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά (ή στην αντίστοιχη λειτουργία της πολυκουζίνας, χωρίς να κλείσω το καπάκι). - Βράζω και δένω το γλυκό:
Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει (να βράζει), ανακατεύω καλά.
Συνεχίζω να βράζω το γλυκό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κομμάτια του πεπονιού να γίνουν διάφανα και να αποκτήσουν ένα όμορφο κεχριμπαρένιο χρώμα. Αυτό μπορεί να χρειαστεί περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με την ένταση της φωτιάς και την υγρασία του πεπονιού. - Ολοκληρώνω το γλυκό:
Προσθέτω τη βανίλια σε σκόνη και ανακατεύω.
Στη συνέχεια, ρίχνω και το κιτρικό οξύ και βράζω για άλλα πέντε λεπτά. Το κιτρικό οξύ βοηθάει στο να δέσει το γλυκό και να μη ζαχαρώσει. - Αποθηκεύω το γλυκό:
Το έτοιμο γλυκό, όσο είναι ακόμα ζεστό, το γεμίζω σε μικρά αποστειρωμένα βάζα.
Κλείνω αμέσως τα καπάκια και τα γυρίζω ανάποδα για να δημιουργηθεί κενό αέρος και να σφραγιστούν. Τα αφήνω έτσι μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Notes
Tips για το Τέλειο Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνι
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Γλυκό του Κουταλιού Πεπόνι σας τέλειο. Χρησιμοποίησε ένα ώριμο αλλά όχι πολύ μαλακό πεπόνι, ώστε να κρατήσει τα κομμάτια του κατά το βράσιμο. Για να δεις αν το γλυκό έχει δέσει, ρίξε μία κουταλιά από το σιρόπι σε ένα κρύο πιατάκι. Αν η σταγόνα στέκεται και δεν απλώνει πολύ, τότε είναι έτοιμο. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγα αμύγδαλα φιλέ στο τέλος του βρασμού για επιπλέον υφή.








