Eνα δροσερό και εύκολο επιδόρπιο για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες; Δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές! Φτιάχνεται σε λίγα λεπτά με απλά υλικά και είναι τέλειο για να ικανοποιήσει όλες τις λιγούρες σας.

Υλικά

Φρυγανιές (για το ταψάκι που είχα μου πήρε 15 φρυγανιές)

Σιρόπι:
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές τη σούπας
γεμάτες, αλεύρι
2 1/2 κουταλιές γεμάτες της σούπας, νισεστέ
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή βιτάμ

Διακόσμηση:
Σαντιγύ
Λίγο ινδοκάρυδο
Φράουλες

Εκτέλεση

Έβαλα τις φρυγανιές στο ταψάκι.
Έβαλα ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, έριξα τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά και την έκανα καραμέλα, μετά έριξα το νερό και μόλις άρχισε να βράζει σε μέτρια φωτιά, έβρασα για 5 λεπτά.
Έριξα με την κουτάλα λίγο, λίγο, σε κάθε φρυγανιά, να πάει το σιρόπι παντού και να σιροπιαστούν καλά.
(Εάν δεν θέλετε να κάνετε καραμέλα, απλώς βράστε τη ζάχαρη με το νερό
5 λεπτά, σε σιρόπι.)

Σε μία κατσαρόλα έριξα το γάλα, άφησα λίγο σε ένα μπολ, και έριξα τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ, ανακάτεψα να διαλυθούν και όταν ζεστάθηκε το γάλα,
τα έριξα στην κατσαρόλα και ανακάτευα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προς το τέλος, έριξα τη βανίλια, και το βιτάμ.

Έριξα την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και έβαλα πάνω διαφανής μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να κρυώσει.
Χτύπησα σαντιγί, και όταν κρύωσε η κρέμα έβγαλα τη διαφανής μεμβράνη,
και έβαλα τη σαντιγή. Έκανα γραμμές με μία σπάτουλα, και έριξα πάνω ινδοκάρυδο.
Έκοψα σε κομμάτια και διακόσμησα με τις φράουλες.
(Για τη σαντιγύ, μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια που χτυπάμε στο μίξερ με το ανάλογο γάλα, ή χτυπάμε στο μίξερ ένα μόρφατ με λίγη ζάχαρη άχνη. Και για φρούτο ανάλογα την εποχή θα βάλουμε και το φρούτο.)
Έγινε τέλειο!!!
Αν το κάνετε καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Βάγια Τσιρούδη\

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό με γκαναζ πραλίνας

Μπισκοτογλυκό με γκαναζ πραλίνας

Η Συνταγή και πολλές άλλες υπεροχες συνταγές θα βρείτε εδώ

My Greek Dish

Συστατικά

Για το κέικ μπισκότων
450 g μπισκότα Petit beurre
250 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
80 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
2 αυγά, βιολογικά
50–60 γραμμάρια κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γκανάζ πραλίνα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γρ πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

Μαλακώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Για να δουλέψετε με το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό, αλλά όχι λιωμένο. Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, αφήστε το βούτυρο εκτός ψυγείου, σε ζεστό μέρος όλη τη νύχτα.

Για να ετοιμάσετε την κρέμα για το κέικ μπισκότου σοκολάτας, προσθέστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, το 1/3 του κονιάκ και τα αυγά. Ανακατεύουμε με το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα με κονιάκ με χυμό πορτοκαλιού.
Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού.

Τοποθετήστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (χωρίς πάτο) σε ένα ταψί σερβιρίσματος. (Καλύτερα η φόρμα του κέικ να είναι χωρίς πάτο, για να την αφαιρέσετε, πριν σερβίρετε το μπισκότο.)
Συναρμολογήστε το κέικ μπισκότου. Στρώστε μερικά από τα μπισκότα για να σχηματίσετε το κάτω μέρος του κέικ μπισκότων. Σπάστε τα, αν χρειάζεται, για να γεμίσετε τις τρύπες. Με ένα πινέλο, πασπαλίζουμε τα μπισκότα με κονιάκ (ή χυμό πορτοκαλιού).
Γεμίστε τα μπισκότα με μια λεπτή στρώση από την κρέμα κακάο και απλώστε τα με μια σπάτουλα.

Επαναλάβετε το ίδιο, μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη την κρέμα και τελειώστε με μια στρώση μπισκότα.
Μπορείτε να κάνετε όσες στρώσεις θέλετε, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε να είναι η κρέμα.
Αν προτιμάτε τα μπισκότα να είναι μαλακά, μπορείτε να τα ραντίσετε με λίγο νερό.

Για να ετοιμάσετε τη γκανάζ πραλίνας για το κέικ μπισκότων, ρίξτε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει βράση. Στο μεταξύ, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεταλικο μπολ. Μόλις πάρει βράση η κρέμα
γάλακτος, και αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, τη ρίχνουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το γλάσο να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο κέικ μια πολύ λεπτή στρώση γλάσο σοκολάτας, και απλώνουμε με μια σπάτουλα, ώστε να καλυφθούν τα μπισκότα. Το υπόλοιπο γλάσο θα το χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα σοκολάτας, όταν σερβίρετε το κέικ. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και αφήνουμε τη σάλτσα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να σερβίρετε το κέικ μπισκότου, αφαιρέστε τη φόρμα του κέικ και διαμορφώστε το. Αφαιρέστε τη φόρμα του κέικ, χρησιμοποιώντας στεγνωτήρα μαλλιών για να τη ζεστάνετε και αφαιρέστε προσεκτικά.
Τοποθετήστε μερικά μπισκότα γύρω από το κέικ και τρίψτε μερικά από πάνω. Με ένα μαχαίρι ξύνουμε μια σοκολάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα και λίγη ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι, βουτηγμένο σε νερό για να το κόψετε σε μερίδες (κάθε μπισκότο μια μερίδα) και ρίξτε λίγη σάλτσα σοκολάτας.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣτήθος Κοτόπουλου Γεμιστό με Προσούτο σε σάλτσα από λευκό κρασί
Επόμενο άρθροΤραγανές πατάτες ψητές στο φούρνο σε φέτες 🥔🧄🥘