Το γλυκό ψυγείου με μπισκότα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες και εύκολες συνταγές που μπορώ να φτιάξω στο σπίτι μου. Επιπλέον, είναι ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν κάτι γευστικό χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο. Επίσης, η συνταγή αυτή με βοηθάει να εντυπωσιάσω τους καλεσμένους μου, ενώ παράλληλα απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Τέλος, το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες και αφράτο γλυκό που λιώνει στο στόμα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα και κρέμα
Μάθε πώς να φτιάχνεις ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα σοκολάτας, μια συνταγή που θα λατρέψεις για την απλότητά της και την υπέροχη γεύση της. Η κρεμώδης υφή της σοκολάτας συνδυάζεται αρμονικά με την τραγανή βάση από μπισκότο και την ανάλαφρη σαντιγί, δημιουργώντας ένα γλυκό που είναι ιδανικό για κέρασμα, αλλά και για τις δικές σου γλυκές στιγμές.
Ingredients
Για να φτιάξω αυτό το γλυκό, θα χρειαστώ:
- 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 1 ½ ποτήρι σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (εγώ χρησιμοποίησα από κυδώνι)
- 2 φακέλους σκόνη για σαντιγί (garni)
- 1 ποτήρι γάλα (για τη σαντιγί)
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. κορν φλάουερ
- 2 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ρούμι
- 1 βανίλια
Instructions
Εκτέλεση της Κρέμας
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα, κρατώντας στην άκρη περίπου μισό ποτήρι. Το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί καλά. Στο μπολ με το γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη βανίλια. Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος, προσθέτουμε και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
Συναρμολόγηση
Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα, αφού πρώτα έχουμε βουτήξει το καθένα ξεχωριστά σε σιρόπι. Πάνω από τα μπισκότα, απλώνουμε τη μισή κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και από πάνω μια στρώση σαντιγί. Ακολουθεί άλλη μία στρώση μπισκότα, πάνω στην οποία απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Τέλος, βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί. Κρατάμε λίγη σαντιγί για να τη βάλουμε σε κορνέ και να κάνουμε ροζέτες για διακόσμηση.
Διακόσμηση και Ψύξη
Διακοσμούμε τις ροζέτες της σαντιγί με γλυκό του κουταλιού, όπως κεράσι, ή άλλο της επιλογής μας. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Η Συνταγή είναι απο την σελίδα Οι συνταγες της Ρεας
Χρήσιμα Tips
- Βεβαιωθείτε ότι τα μπισκότα δεν έχουν απορροφήσει πάρα πολύ σιρόπι για να μη γίνουν πολύ μαλακά
- Η κρέμα σοκολάτας πρέπει να έχει κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε για να μη λιώσει η σαντιγύ
- Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους μπισκότων ανάλογα με την προτίμησή σας
- Το σιρόπι μπορεί να αντικατασταθεί με καφέ ή χυμό φρούτων








