Τουρτα Kinder

Για παντεσπάνι:

10 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Μια πρέζα αλάτι
200 γρ ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
5 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας μέλι
5 gr μπέικιν πάουντερ – μισό φακελάκι
50 ml γάλα
100 ml λάδι

Για κρέμα: 600 ml κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Αρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια με αλάτι, μέχρι να πήξουν, μετά προσθέτω λίγη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα, προσθέτω έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζω το χτυπημα, βάζω και το λάδι. Ανακατεύω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζω πάνω από το μείγμα των αυγών.
Ανακατεύω ελαφρά με μια σπάτουλα ,,, βάζω κακάο ,, ελαφρύ ανακατωμα ,,, βάζω και την τριμμένη φρυγανιά ,, γάλα και μέλι… ελαφρύ ανακάτωμα.

Χώρισα τη σύνθεση σε 2 ίσα μέρη και έβαλα το κάθε μισό να ψηθεί σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 38*25 εκ., στρωμένο με χαρτί ψησίματος,,, δοκιμάζω με την οδοντογλυφίδα,,, έδωσα περίπου 10 λεπτά το καθένα στα 170 βαθμούς.

Για κρέμα:

Διαλύστε πρώτα τη ζελατίνη σε 100 ml κρύου νερού ,,, αφήστε για 10 λεπτά να φουσκώσει
Χτυπάω πρώτα τη κρέμα γάλακτος για λίγα καλά λεπτά χωρίς ζάχαρη, μετά προσθέτω τη ζάχαρη,,, προσθέτω και το μέλι, το γάλα, το άρωμα βανίλιας και τη ζελατίνη ,,, όλα με τη σειρά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Συναρμολογώ το κέικ ενώνοντας τα 2 παντεπσάνια με κρέμα ,,,,,,, βάζω μια στρώση κρέμα και φτιάχνω γλάσο ,, λιώνοντας 200 γρ σοκολάτα γάλακτος μαζί με 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα ,, το αφήνω να κρυώσει ,,, βάζω το γλάσο πάνω από τη στρώση της κρέμας ,,, το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλάσο και μετά βάζω την υπόλοιπη κρέμα. Βάζω το άλλο παντεσπανι από πάνω και ξανακάνω γλάσο όπως εγώ έγραψα πριν και το ισιώνω
Αφήστε το στο ψυγείο για μερικές καλές ώρες ,,, ή όλη τη νύχτα ❤

Να είστε πάντα καλά

Προηγούμενο άρθροΚοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο και τόνο σε μια σάλτσα μουστάρδας
Επόμενο άρθροΡεβυθόπιτα