Μοιράζομαι άλλη μια γρήγορη συνταγή για πίτα. Η Πίτα “ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟ-ΤΥΡΙ” αποδεικνύεται απαλή, ζουμερή, αρωματική και η γέμιση μήλου-τυριού είναι πάντα νόστιμη! Είναι ένα γλυκό που συνδυάζει απίστευτα τις γεύσεις και είναι ιδανικό για ένα απογευματινό καφεδάκι ή ακόμα και για πρωινό. Είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε αυτή την Πίτα με Μήλο-Τυρί!
✅Υλικά για μια φόρμα 21*21
Αυγά – 3 τεμ.
Ζάχαρη – 8-10 κουταλιές της σούπας. (160/200 γρ.)
Λάδι – 10 κουταλιές της σούπας. (150 γρ.)
Αλεύρι – 12 κουταλιές της σούπας με μια διαφάνεια (360/380 γρ.)
Γάλα – 12 κουταλιές της σούπας (120 g)
Μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Μπέικιν πάουντερ – 10 γρ
Λίγη πάστα/φλούδα πορτοκαλιού
Μήλα – 2 μεγάλα τεμ., 3 μικρότερα
Η συνοχή της ζύμης όπως για τηγανίτες, μην τη γεμίζετε με αλεύρι.
✅ Γέμιση
Μαλακό / ή τριμμένο τυρί – 250 γρ
Αυγό-1 τεμ
Ζάχαρη – 3 κουταλιές της σούπας
Νισεστέ – 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Εκτέλεση
✅ Προετοιμασία της γέμισης
Εάν παίρνετε τυρί σε κομμάτι, τότε πρέπει να το τρίψετε μέσα από ένα κόσκινο/μπλέντερ, προσθέστε ένα αυγό, ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας, νισεστε, 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
(όχι πολυ παχύρρευστη κρέμα γαλακτος), χτυπήστε τα πάντα / ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κομμένη μύτη (φωτογραφία της γέμισης στα σχόλια)
✅Προετοιμασία ζύμης
Αυγά, αλάτι – χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη – χτυπάμε σε μια αφράτη/λευκή μάζα, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το ξυσμα πορτοκαλιου αν θέλουμε, τη ζάχαρη βανίλιας,
το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλές ταχύτητες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στη ζύμη 2-3 μήλα κομμένα σε κύβους, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, αδειάζουμε σε φόρμα καλυμμένη με περγαμηνή με τα πλαϊνά, ισοπεδώνουμε καλά ώστε τα μήλα να κρυφτούν στη μέση της
ζύμης και η επιφάνεια να είναι ομοιόμορφη.
Μα την σακούλα ζαχαροπλαστικής, φτιάξτε ένα πλέγμα από κρέμα τυριού, φτιάξτε ένα διπλό πλέγμα (δηλαδή δύο φορές, πρώτα ένα και μετά ξανά από πάνω)
Η γέμιση πρέπει να βυθιστεί λίγο στη ζύμη.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C-40/45 λεπτά (ελέγξετε την ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα) Αν ψηθεί πολύ το επάνω μέρος, καλύψτε με λαδόκολλα.
Αφήστε να κρυώσει λίγο, κόψτε σε κομμάτια, φτιάξτε αρωματικό καφέ – απόλαυση μεγάλη!
Μαγειρέψτε με ❤️ και διασκεδάστε!
ΠΗΓΗ:Татьяна Петришина











