Γρήγορο κέικ με κεράσια

Απαιτούνται συστατικά:

400g κεράσια χωρίς κουκουτσια
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές σιμιγδάλι

6 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρης
200 ml γάλα
200 ml λάδι
1 μπεικιν παουντερ
300γρ αλεύρι

Άχνη Ζάχαρη

μέγεθος ταψιου 25×30

Εκτέλεση

Ρίχνουμε πάνω από τα κεράσια το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλα. Αφήνουμε στην άκρη

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και σταδιακά προσθέτουμε και την ζάχαρη όσο χτυπάμε για να πάρουμε μία λευκή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών στην μαρέγκα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ρίχνουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε πριν ρίξουμε κάθε υλικό.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το μπεικιν και το ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με μία μαριζ (προσθέτουμε και λίγο λάδι ενδιάμεσα εάν χρειάζεται).
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και αδειάζουμε μέσα τα 3/4 από το μείγμα.
Πάνω από το μείγμα ρίχνουμε διάσπαρτα κεράσια και τα πιέζουμε λίγο να μπούνε μέσα στο μείγμα


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ και απλώνουμε από πάνω το άλλο 1/4 του μείγματος να σκεπάσει την επιφάνεια

και το επιστρέφουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
Ελέγχουμε με την οδοντογλιφίδα εάν έχει γίνει και βγάζουμε από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχος κρεμώδης χαλβάς με καρύδι και σαφράν
Επόμενο άρθροΑφράτα Ατομικά Κεκάκια με σοκολάτα και καρύδα